VU Fit at Work

VU Fit at Work is het gratis beweeg/sportprogramma voor medewerkers van de Vrije Universiteit. Dit programma wordt mogelijk gemaakt door het CvB, de lokale vakbonden en de Ondernemingsraad en wordt georganiseerd door het sportcentrum van de VU. Al meer dan 10 jaar een enorm succes! U kunt onbeperkt deelnemen aan fitness, aerobicslessen en trainingen. 

Als medewerker van de VU kunt u gebruik maken van dit gratis sportprogramma. Meld u nu aan bij de balie van een van de Sportcentrum VU locaties. Neem een identiteitsbewijs plus een VU loonstrookje of contract mee. Hierbij twee opmerkingen:
- ACTA en VUmc medewerkers kunnen geen aanspraak maken op het gratis VU fit at work programma. Dit komt doordat deze organisaties geen bijdrage leveren aan de VU arbeidsvoorwaardengelden. Zij kunnen tegen medewerkerstarief meedoen met het sportprogramma.

- PhD-studenten en post-docs die aan de VU werken op basis van een beurs, of betaald krijgen via een andere instelling, kunnen geen aanspraak maken op het VU fit at work programma. Zij kunnen tegen studententarief meedoen met het sportprogramma.

Wat kunt u allemaal doen bij Sportcentrum VU?
Op twee locaties (VU Campus en Uilenstede) kunt u terecht om te fitnessen. U mag de volgende sporten beoefenen met het VU Fit at Work programma:
badminton, recreatief basketbal, BBBB, bodyshape, boksen, bootcamp, broga, capoeira, intensity, kickboksen, krav maga, looptraining, paaldansen, pilates, pump, roeiergometer, schermen, spin & shape, spinning, step/BBBB, total workout, volleybal training, wielrennen, wushu / kung fu, xco, yoga, zaalvoetbal training, zaktraining, zumba en natuurlijk onbeperkt fitnessen inclusief trainingschema (iedere 3 maanden te vernieuwen).

Daarnaast is er een speciaal aanbod voor VU medewerkers:

Roeien
In een ploeg van 4 medewerkers leert u in 7 trainingen de beginselen van het roeien. De trainingen worden verzorgd door R.S.V.U. Okeanos. In overleg wordt de trainingstijd- en dag bepaald. Ook de frequentie van de trainingen kunt u zelf bepalen; van twee keer per week tot een keer per maand. Aanmelden bij voorkeur met 4 personen. Voor meer informatie en aanmelden: m.arentsen@vu.nl

Wielrennen
Naar buiten om frisse lucht te happen, uw beenspieren te trainen, van de omgeving te genieten en te leren hoe u veilig en efficiënt kunt 'rennen' op een racefiets. In één woord: wielrennen. In het verrassend groene achterland van Uilenstede wordt u door trainer Kees de Vrij ingewijd in de geheimen van het wielrennen.

Medewerkers van de VU mogen gratis meedoen met álle wielrentrainingen. Nieuw dit jaar zijn de beginnersblokken, voor iedereen die met wielrennen wil beginnen. Kijk op de wielrenpagina voor het rooster en de data.

Heeft u zelf een goede racefiets en valhelm? Aanmelden is voldoende. Geen racefiets maar wilt u het graag eens proberen: stuur een mail naar Kees@SKITS.nl om een fiets te reserveren. 
Als u een leenfiets gebruikt moet je 15 à 10 minuten eerder komen om je fiets -en helm- te 'passen' en in te stellen.
Voor meer info over de trainingen: Kees@SKITS.nl en aanmelden via: m.arentsen@vu.nl

Broga
Vanaf 1 september worden er broga-lessen op de locatie VU Campus (in het OZW-gebouw) gegeven: yoga voor mannen én stoere vrouwen. Iedere maandag om 7.30 uur, woensdag om 17.00 uur en dinsdag en donderdag om 12.00 uur, ideaal even in de lunchpauze een uurtje ertussenuit. Op de locatie Uilenstede worden ook Broga lessen gegeven maar op andere tijdstippen.

Fitnessworkout/circuit
Onder begeleiding (locatie VU campus, OZW-gebouw) iedere maandag, dinsdag en donderdag van 17.00-17.45 uur een fitnessworkout.

Laat je testen
Het is ook mogelijk om een beweegadvies en/of een trainingsschema op maat te laten maken, zodat u gericht aan het sporten kan. U ondergaat dan een beweegtest van een uur, waarna de professionele sportinstructeurs u een advies meegeven. U kunt hiervoor een afspraak maken bij inschrijving aan de balie.

Gratis infoconsult bij voedingsdeskundige.
Sportcentrum VU biedt tevens de mogelijkheid om voeding- en dieetadviezen op maat te laten ontwikkelen. Onze huisdiëtiste Wendy Blom kan u alles vertellen over voeding, sport, afvallen en aankomen. Wilt u een gratis informatieconsult, bel (06 430 053 76) of mail (info@dietistenpraktijkwendi.nl) Wendy.