Schermen

Floris, Zorro, gladiatoren in de Romeinse arena`s, wie kent ze niet? Schermen is altijd onderdeel van de Olympische Spelen en wordt overal ter wereld beoefend. Een uitdagende en boeiende sport waar topatleten fysieke snelheid en behendigheid paren aan incasseringsvermogen en tactisch inzicht. Ook als je geen Olympische droom koestert is schermen leuk, ontspannend, opwindend en intensief. Schermen is niet zomaar een sport.

In essentie gaat het om het duel van man of vrouw tegen man of vrouw waarin beide tegenstanders tot het uiterste gaan om elkaar uit te schakelen. Het is een droomscenario: vechten zonder elkaar te beschadigen. Schermen is een individuele sport die je vanaf het zesde jaar kunt beoefenen, ervaar hoe je door toewijding en oefening je eigen spel en stijl stapsgewijs kunt verbeteren. Voor studenten biedt schermen een creatieve manier om sportief en gedisciplineerd in een gevechtssituatie met een tegenstander om te gaan. Balans, snelheid en coördinatie en respect zijn sleutelwoorden, daarbij wordt technisch en tactisch onderricht gemengd met speelse vormen.

Leren schermen? Iedere maandag van 20.00 uur tot 22.30 uur biedt Sportcentrum VU schermonderwijs aan. Het is een klassikale les en bestaat uit een warming up, algemene oefeningen, specifieke schermoefeningen en uiteindelijk wordt de les afgesloten met een partij schermen. Er wordt geschermd met de floret, een licht hanteerbaar steekwapen met een stompe punt. Om mee te doen is een trainingsbroek en zaalschoenen voor binnen voldoende, alle andere atributen die nodig zijn om te schermen zijn aanwezig (maskers, wapens, vesten en handschoenen). Voor gevorderden of voor diegenen die meer willen trainen bestaat de mogelijkheid om door te schermen van 21.30- 23.00 uur. Het zijn dan vooral individuele lessen en partij schermen.

Gratis dagpas 
Deze les uitproberen? Dat kan! Voor nieuwe leden is het mogelijk om een dag gratis ons sportaanbod uit te proberen. Dus doe een keer mee met een proefles! Maximaal 1 gratis dagpas per persoon, meld je hiervoor even aan bij de balie op een van onze twee locaties.

 

Periodesept t/m juni, iedere maandag van 20.00 - 22.30 uur
LocatieUilenstede
Abonnementstypeall-in membership
TarievenGa naar Tarieven