Schaatsen

Komende winter natuurijs of misschien wel de eerste Elfstedentocht na meer dan twintig jaar: wie droomt er niet van? Al vanaf 14 oktober, lang voordat de echte winter begint kun jij op het ijs van de Jaap Edenbaan in Amsterdam Oost aan je schaatscapaciteiten werken.

Sportcentrum VU verzorgt trainingen voor beginners, voor snelheidsduivels, Elfstedentochtbedwingers en alles wat daar tussen zit. Je werkt tegelijk aan je schaatstechniek en aan je conditie. In de winterse buitenlucht want -uniek- de Jaap Edenbaan is onoverdekt. Alleen studenten en pas-afgestudeerden (tot één jaar na afstuderen; peildatum 30 september 2016) mogen aan onze schaatstrainingen deelnemen. SKITS studentleden zijn automatisch schaatscursist. Je mag meerdere keren per week aan trainingen deelnemen. (Bijna) alle trainingen zijn toegankelijk voor schaatsers van elk niveau. Je krijgt op jouw niveau gerichte instructie. De trainingen gaan altijd door, maar NIET tijdens onweer.

Rooster
Maandag 17.00 - 18.15
Maandag 20.30 - 21.45
Dinsdag 21.00 - 22.15
Woensdag 8.00 - 9.00*
Woensdag 9.20 - 10.20*
Donderdag 17.00 - 18.15
Vrijdag LET OP! Elke even week (vanaf week 42) 14.00 - 15.15* Jaap Edenbaan; elke oneven week (week 43 en verder) 15.00 - 17.00 ijsbaan Haarlem
Zaterdag 12.00 - 13.15

Elke training wordt voorafgegaan door een schaatswarming up (start 30 minuten voor aanvang schaatstraining, sterk aanbevolen!!)
Voor training met *: vooraf aanmelden via Kees@SKITS.nl. Voor uitgebreide omschrijving van trainingen en deadlines voor aanmelden, kijk je op de website van SKITS.
Let op: de KNSB-training op woensdagavond behoort niet tot de cursustrainingen van Sportcentrum VU!

Kosten
Je kosten bestaan uit het tarief voor de cursus en de entree voor de ijsbaan:

Voor de entree geeft de ijsbaan stevige kortingen aan studenten (zie http://www.jaapeden.nl/praktische-informatie/tarieven/). De rittenkaarten koop je bij de kassa van de ijsbaan. Je moet eenmalig een ijsbaanpas (6 euro) aanschaffen. Heb je die nog uit het verleden? Meenemen!

Voor de cursus schrijf je je in bij Sportcentrum VU (online of aan de balie. Online inschrijven kan op mijn.sportcentrumvu.nl. Na in te loggen (als je al lid bent of bent geweest van Sportcentrum VU, gebruik dan dat e-mailadres en vraag je wachtwoord op via 'wachtwoord vergeten') of in te schrijven kan je onder het kopje 'Abonnementen' onder 'Aanbod' de schaatscursus vinden.

Studentenvereniging SKITS
A.S.S.W.S.V. SKITS is de enige echte studenten schaats-, wieler- en skeelervereniging van Amsterdam. Bij SKITS kun je sporten op alle niveaus, veel studenten ontmoeten, feesten en je ontwikkelen bij een van de vele commissies! www.skits.nl

Een indruk krijgen van schaatsen op natuurijs met SKITS?
Bekijk de video:

Schaatsvideo afb

Materiaal
Schaatsen kan je lenen bij Kees op de schaatsbaan. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Handschoenen zijn verplicht, een muts wordt aanbevolen. Verder kleding afhankelijk van de weersomstandigheden. Sportschoenen meenemen voor de warming up. Elke training begint met instructie/warming up naast het ijs.

Contact
Voor al je vragen met betrekking tot de schaatstrainingen neem je contact op met trainer Kees de Vrij: Kees@SKITS.nl; 06 21275720.

Leer Kees en zijn visie kennen in dit artikel wat verscheen op de website van Skits.
"Niets mooiers dan goeie schaatsers nóg iets beter te maken; niets mooiers dan beginners voor 't eerst de magie van moeiteloos glijden over het ijs te mogen laten ervaren..."

 

Periodeoktober - maart
LocatieJaap Edenbaan
Abonnementstypelos abonnement   
TarievenGa naar Tarieven