Krav Maga

Krav Maga (contactgevecht) is het befaamde Israelische systeem van de ongewapende strijd. Het is een moderne en praktische zelfverdediging en zeer effectief in het man tot man gevecht. De technieken zijn heel effectief, eenvoudig en makkelijk om te leren. Ze kunnen worden toegepast door mannen en vrouwen ongeacht hun lichamelijke kracht of conditie.

Het systeem kent geen regels, in de strijd om het leven is alles toegestaan. In het systeem worden vaak aanvallen toegepast op het kruis, de ogen of de keel van de aanvaller.

Waarom Krav Maga?
Krav Maga leert om je te verdedigen tegen onverwachte aanvallen, zowel met als zonder wapen. Ook tegen aanvallen door één of meerdere personen. Hoe vaak zie je niet in de krant staan: "Het slachtoffer werd door meerdere personen in elkaar geschopt". Natuurlijk kun je nog steeds gewond raken of klappen krijgen. Maar Krav Maga leert je niet enkel om fysiek te winnen, maar mogelijk ook net die paar seconden te winnen, die nodig zijn om er hulp bij te krijgen.

De instructeur
Jerry is sinds 2009 een gediplomeerd Krav Maga World Wide instructeur. Het examen werd verspreid over een jaar en omvatte instructeurs trainingen, lesgeven en drie examens van elk drie dagen en werd 2 maal in Lugano (Zwitserland) en 1 maal in Luik (Belgie) afgenomen. Dit gebeurde onder leiding van Thierry Viatour (black belt 4e dan) en Larissa Viatour (black belt 2e dan). Zij zijn de officiële vertegenwoordigers van Krav Maga World Wide in Europa. Jerry heeft ruim 20 jaar ervaring in diverse andere vechtsporten zoals Thai-kickboksen en karate. Tevens is hij CIOS 4 (Sport en beweging coördinator ) en ALO (docent 1ste graad lichamelijke opvoeding) gediplomeerd.

Levels
Een van de basisprincipes van Krav Maga is dat het in relatief korte tijd door iedereen is aan te leren. Om dat mogelijk te maken is het curriculum opgedeeld in verschillende levels. De lagere levels behandelen basistechnieken zoals diverse stoot- en traptechnieken en de daartegen ontwikkelde afweertechnieken. Het is belangrijk om dit goed onder de knie te krijgen zodat moeilijkere technieken later makkelijker zijn aan te leren. Bij de hogere levels leer je jezelf te verdedigen vanaf de grond en komen verschillende verdedigingen tegen wapens aan bod. Voorbeelden zijn aanvallen met stokken, messen en pistolen.

Periodeseptember - juli, kijk in het Lesrooster
LocatieUilenstede
Abonnementstypeall-in membership
TarievenGa naar Tarieven