Basketbal

Basketbal is een snelle, attractieve sport die continu in ontwikkeling is. Aanval en verdediging wisselen elkaar snel af en er wordt veel gescoord. Er wordt een groot beroep gedaan op het atletisch vermogen, de technische vaardigheden en het tactisch inzicht van de spelers. Basketbal kan je spelen in 2 vormen: Traditioneel 5 tegen 5 op een heel basketbalveld of de nieuwe trendy 3 tegen 3 op een half basketbalveld met aangepaste regels. Bij Sportcentrum VU bieden we beide vormen aan!
SVU Basketbal biedt beide vormen aan in het sportcentrum. Er is aanbod voor recreatie en competitie basketbal.


Recreatief basketbal

- 5x5 Tuesday
5x5 basketbal speel je op een heel basketbalveld met z’n tienen(5 tegen 5) De recreatieve 5x5 basketbaltrainingen zijn iedere dinsdag van 18.30 - 20.00 uur in Sporthal 1 onder leiding van de trainers van SVU basketbal. Alle basistechnieken en tactieken komen tijdens de trainingen aan bod. Je speelt ook onderlinge wedstrijden en maakt kennis met de vereniging SVU Basketbal. Om deel te nemen kan je een los basketbal abonnement kopen, maar je kan ook meedoen met je all-in membership.

- 3x3 Thursday
3 tegen 3 (3x3) basketbal is door de FIBA in 2011 erkend als officiële discipline binnen het basketball. 3x3 Basketbal speel je met z’n zessen op een half basketbalveld. Daarbij zijn de regels ook een beetje aangepast. Met inmiddels wereldwijd meer dan 250 miljoen beoefenaars is 3x3 basketbal uitgegroeid tot de grootste urban teamsport ter wereld. 3x3 is een laagdrempelige vorm van basketbal. Doordat je met z’n 3-en speelt, zijn alle deelnemers actief betrokken bij het spel en krijgt iedereen de kans om te scoren. Het is bovendien heel toegankelijk omdat 3x3 overal in de buurt (buiten/binnen) gespeeld kan worden. Ook in Nederland wordt 3x3 steeds populairder. De door de Nederlandse Basketbal Bond en de Gemeente Amsterdam georganiseerde Streetball Masters Zomer en Winter Tour groeit elk jaar met meer toernooien en meer deelnemers. Ook bij Sportcentrum VU kan je 3x3 basketballen onder leiding van de trainers van SVU Basketbal.
Elke donderdag: 21.00 – 23.00 uur in sporthal 1(deel 2).

Om deel te nemen kan je een los basketbal abonnement kopen, maar je kan ook meedoen met je all-in membership. Als je meedoet maak je kans op gratis deelname aan de Streetball Masters 3x3 zomer en winter toernooien in Amsterdam. Met een recreatiekaart voor het basketballen mag je op dinsdagen en donderdagen mee doen met deze recreatieve trainingen.

Gratis proeftraining
Voor nieuwe leden is het mogelijk om een dag gratis ons sportaanbod uit te proberen. Dus doe een keer mee met een proefles! Maximaal 1 gratis dagpas per persoon, meld je hiervoor even aan bij de balie op een van onze twee locaties.


Competitie
Nederlandse Basketbal Bond (5 tegen 5) Sportcentrum VU is de thuisbasis van dé studenten basketbalvereniging van de VU: SVU Basketbal. Word je lid van deze vereniging, dan is het mogelijk wedstrijden te spelen in de competitie van de Nederlandse Basketbal Bond en mee te trainen met een team op je eigen niveau. Je traint 1 keer per week op dinsdag. Op donderdagen kan/mag je een 2e keer meetrainen met de recreanten. Je speelt wedstrijden in het weekend (uit en/of thuis). Ook organiseert de vereniging SVU Basketbal door het jaar heen toernooien, feesten en andere activiteiten. Kijk voor meer info op de facebookpagina van SVU Basketbal .

Trainingstijden Vereniging SVU Basketbal
Dinsdag: 21.30u – 23.00u Sporthal 1: Heren
Er is dit seizoen helaas geen verenigingsteam/-aanbod voor Dames!
Kosten: Contributie voor vereniging en NBB: €185,00 + Lidmaatschap Sportcentrum VU
Info: stuur een e-mail naar de Hoofdtrainer Urbian Vreds: u.vreds@amsterdam.nl.

Kijk voor meer info op de Facebook-pagina van SVU Basketbal
 

Periode eind aug t/m juni
Locatie Uilenstede
Abonnementstype all-in membership / los abonnement
Tarieven Ga naar Tarieven
.