Essentrics

Essentrics, ook wel Raynetics genoemd, is een complete lichaamsworkout met lage impact en een hoge intensiteit om zo kracht, flexibiliteit en coördinatie te verbeteren. De focus ligt op houding terwijl er wordt gewerkt aan het onderlijf, de buikspieren en de rug en schouders. Het doel van de les is het trainen van een goede, sterke en bewuste houding in het dagelijks leven.

Inhoud van de les

Gedurende de lessen wordt gewerkt aan het verbeteren van kracht, lenigheid, balans en coördinatie. Essentrics is een combinatie van concentrische bewegingen (gericht op kracht en verkortende bewegingen van de spieren) en excentrische bewegingen (gericht op het verhogen van de flexibiliteit en het verlengen van de spieren). De combinatie van beiden stimuleert een verhoging in flexibiliteit en controle van het lichaam en de bewegingen.

Om dit te bereiken worden bewegingen uitgevoerd in:

  • staande positie (balans, kracht en lenigheid)
  • liggende positie (coördinatie en focus op buikspieren)
  • op handen en knieën (kracht en coördinatie)
  • zittend (coördinatie en lenigheid)
  • per les alternerend een aantal oefeningen met een partner samen. Buddy up: elkaar helpen in coördinatie en lenigheid.

In de lessen zullen deelnemers elementen herkennen uit Pilates, Yoga en Broga lessen. De oorsprong van Essentrics ligt bij grondlegger Raimondo Fornoni, een emeritus ballet danser van het Nationaal Ballet. Hij ontwikkelde zijn eigen methode en dit gedachtegoed is nu ook te ervaren bij Sportcentrum VU.

Benodigdheden

De les wordt deels staand en deels zittend/liggend uitgevoerd. Sportcentrum VU voorziet in yogamatten. Het gebruik van een handdoek is voor elke sporter verplicht. Het is uiteraard vrij om een eigen yogamat mee te brengen naar de les.

 

Gratis dagpas 
Deze les uitproberen? Dat kan! Voor nieuwe leden is het mogelijk om een dag gratis ons sportaanbod uit te proberen. Dus doe een keer mee met een proefles! Maximaal 1 gratis dagpas per persoon, meld je hiervoor even aan bij de balie op een van onze twee locaties.

 

Periodejanuari t/m juni, kijk in het Lesrooster
LocatieUilenstede
Abonnementstypeall-in membership
TarievenGa naar Tarieven