Massage

health-performance-high-performance

Binnen Health & Performance bieden we verschillende massagevormen aan waarvan Sportmassage centraal staat.

Sportmassage is het toepassen van een aantal handgrepen op een ontbloot lichaamsdeel van een gezonde sporter, met als doel de lichamelijke conditie te verbeteren, te behouden en/of eventuele nadelige gevolgen van zijn/haar sportbeoefening weg te nemen.
Sportmassage wordt toegepast om vermoeidheidsverschijnselen, die het directe gevolg zijn van een lichamelijke inspanning (sport of andere activiteit in het dagelijks leven), terug te dringen.
De afvalstoffen die vermoeidheidsverschijnselen, pijn of kramp veroorzaken worden uit de spieren gemasseerd. Hierdoor wordt de stofwisseling positief beïnvloed, waardoor men sneller herstelt en men weer sneller een bepaalde prestatie kan leveren.
Het kan een blessure preventieve werking hebben.

Naast bovengenoemde effecten resulteert sportmassage, net als vrijwel iedere vorm van massage, in psychische en lichamelijke ontspanning. Naast een heerlijk ontspannen gevoel, zal ook dit effect het lichaam sneller laten herstellen en beter laten functioneren. Omdat sport en overige activiteiten in het dagelijks leven dezelfde invloed op ons lichaam kunnen hebben, is (sport)massage voor iedereen geschikt, ook voor niet-sporters.

NB. Sportmassage kan ook worden ingezet om spieren voor een sportactiviteit te activeren, als onderdeel (niet als vervanging!) van een warming-up.

Binnen Sportcentrum VU is er op dit moment één sportmasseur werkzaam:

- Marco Linneman

Er is ruimte voor nieuwe sportmasseurs!

  

Health and Performance