Cursus: Slim & Fit

Quote van een deelnemer aan Slim & Fit:
"Inmiddels is het 1 jaar geleden dat ik mij aanmeldde bij Sportcentrum VU voor de cursus Slim & Fit. Ik ben aan de slag gaan en heb mijzelf een jaar de tijd gegeven om zo'n 10 kg te verliezen (slowly but steady was mijn devies). Daarom is het leuk om te melden dat ik sinds eind juni 2017 zo'n 10 kg heb verloren en dus mijn doel heb gehaald! Ik voel mij er prima bij en ik ben er erg blij mee. Mede dankzij jullie!! Thanks."

Wat is Slim & Fit?

Slim & Fit is een bundeling van krachten binnen Sportcentrum VU van de diëtist, een bewegingsdeskundige en sinds dit jaar ook een leefstijlcoach! De cursus duurt drie maanden en heeft als doel je te helpen in je wens om af te vallen. Met de diëtist zijn er vier groepsbijeenkomsten en twee individuele afspraken, waarbij er met een professionele blik gekeken wordt naar je voedingsgewoonte. Daarnaast wordt je tijdens de cursusduur door een bewegingsdeskundige begeleid in je fysieke trainingen. Tijdens vier personal trainingen testen we je op onder andere conditie en krijg je een op maat gemaakt beweegprogramma uitgelegd met de nodige theoretische achtergrond en begeleiding. Vanaf 2017 is Slim & Fit zelfs nog verbeterd met de inbreng van een leefstijlcoach!

In drie groepsbijeenkomsten zal je voornamelijk bezig zijn met (het bewust worden van je huidige gewoontes en) het succesvol implementeren van (nieuwe) voedings- en beweeggewoontes. Drie maanden na afloop is er nog één follow-up met het begeleidingsteam.

Slim & Fit is een totaalpakket waarin de verschillende disciplines samenwerken aan hetzelfde doel van de deelnemers. Bij inschrijving kiest men voor deelname aan alle drie de onderdelen.

Tarieven
Kosten voor het diëtistendeel
Rond € 130,- (zit in de basisvergoeding van de zorgverzekering, hou wel rekening met je eigen risico).

Kosten voor de bewegings- + mentale begeleiding
- Studenten: € 151,-
- Medewerkers en alumni: € 171,-
- Overig: € 191,-

Dit is inclusief een All-in 3 maandenabonnement (alle tijden), vier Personal Trainingen met de bewegingsdeskundige en drie groepsbijeenkomsten met de Leefstijlcoach. 
Het is ook mogelijk om met een All-in jaarabonnement (alle tijden) deel te nemen aan Slim & Fit. Men betaalt dan bovenop dit abonnement nog € 66,- extra.

Periode en data
In januari 2018 start een nieuwe Slim & Fit cursus.
Start op donderdag 11 januari om 20.00 uur met een kennismakings- en informatiebijeenkomst.

De 4 persoonlijke trainingen met de beweegcoach worden op afspraak gepland, goed verspreid over de periode van de cursus.

Onder voorbehoud is de planning van de verdere bijeenkomsten met de genoemde thema’s als volgt:

Week 2: 15 januari 20.00 uur > Motivatie(Leefstijlcoach); 
17 januari 20.00 uur > Basisvoeding (Diëtiste)
Week 3-4: 18 januari-6 februari> Individuele gesprekken Voeding (Diëtiste)
Week 5: 7 februari 20.00 uur > Ontbijt+Lunch (Diëtiste)
Week 6: 15 februari 20.00 uur > Gewoontes (Leefstijlcoach)
Week 7: 22 februari 20.00 uur > Warme Maaltijd (Diëtiste)
Week 8-10: 23 februari - 13 maart > Individuele gesprekken Voeding (Diëtiste)
Week 10: 14 maart 20.00 uur > Tussendoortjes (Diëtiste)
Week 12: 29 maart 20.00 uur > Volhouden (Leefstijlcoach)

Locatie
Uilenstede (Uilenstede 100, Amstelveen)

Aanmelden
Vul hieronder je gegevens in en meld je aan.

Meer info
Mariëlle Spekreijse - m.spekreijse@vu.nl.